Snow Day

Jajamensan! Idag var det snowday – igen. För varje snödag under vintern får barnen gå en extra dag under sommaren, vilket jag inte tycker är något bra system. Det är ju på sommaren man vill vara ledig! I och för sig kanske man inte behöver 10 veckors ledighet, men att gå ända i juli är ganska överdrivet, särskilt med tanke på hur varmt det är här på sommaren. Varma somrar, kalla vintrar – välkommen till New England!

Vi spenderade i alla fall snödagen med att spela massvis med schack, dator, baka, göra läxor och ha Nerf-krig! Det var för mycket snö för att gå ut(!) så vi har varit inne hela dagen. Nu regnar det, och jag hoppas för alla skull att vädret är bättre imorgon. Jag ska snart gå ner i källaren och låna mina värdfamiljers gångband för att få ihop lite steg.

IMG_1053

Bild från två veckor sedan, men som visar äkta snölycka!

IMG_1078

Vi skulle göra Valentine-cookies, men det blev ingen färg i dem. Jag sade åt 1 att ta i liiite till karamellfärg och vips, så blev de neonrosa!

DSC_0002 DSC_0006 DSC_0009

Koncentrerade killar spelar dator. Det här är verkligen spelgenerationen. De kan allt om internet, spel, cheats och framför allt Minecraft! De kan minst 250 olika kombinationer som skapar olika produkter, vart man ska gå för att göra vad, hur man ska hantera olika situationer och oändliga mängder komplicerade byggnader. Spelproblem? Självklart blir det bråk när det är dags att stänga av, men det är bara att stå på sig! Att spela datorspel kan vara utvecklande och roligt, men att bara göra samma sak dag ut och dag in är aldrig bra.

Annonser

~ av sonojulia på februari 13, 2014.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: